top of page
Alan Mulally - The culture of working together

Alan Mulally - The culture of working together

Eind 2008 dreigde Ford Motor Company binnen aan paar maanden zonder geld te komen zitten. Terwijl de volledige auto industry op een faillissement afstevende, verschafte het Amerikaanse congres General Motors (GM) en Chrysler een grote lening. Ford daarentegen besloot om hier geen gebruik van te maken en zichzelf te redden.

 

Onder het leiderschap van de charismatische CEO Alan Mullaly realiseerde Ford een van de grootste comebacks in de zakelijke geschiedenis. Op het moment dat de rest van de Detroit auto industrie instort, ziet Ford kans om het tij te keren en te herstellen van een bijna-faillissement naar de meest winstgevende autoproducent ter wereld.

Het verhaal hoe Ford en Alan Mulally dit hebben weten te realiseren is een van de grootste management verhalen van deze tijd. Met een duidelijk plan en een consequente uitvoering ervan stroomlijnt Mullaly Ford's inefficiente operatie, bouwt hij een hecht executive team en zorgt hij voor een ware product renaissance.

 

De basis van zijn succes wordt perfect samengevat in de quote: Leadership is having a compelling vision, a comprehensive plan, relentless implementation, and talented people working together

In deze korte video legt Mulally kort uit hoe hij deze principes in de praktijk heeft gebracht.

bottom of page